eTaitava

eHR.fi

eTaitava

nykyaikainen ja vaivaton mobiilityökalu työssäoppimisen tulosten parantamiseen


Mikä se on?

eTaitava on ammatillisen koulutuksen työssäoppimiseen kehitetty mobiilityökalu, jonka avulla ammattikouluopiskelijan työssäoppimista voidaan seurata helposti, tehokkaasti ja yksilöllisesti.

 Lisätietoa eTaitavan omilla sivuilla www.etaitava.fi

Kenelle tarkoitettu ?

Ohjelma on tarkoitettu ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville sekä heidän ohjaajilleen.

Mihin tarpeeseen ?

Järjestelmän ideana on kysyä työssäoppijoilta päivittäiset kuulumiset yksinkertaisten kysymysten avulla. Kysymykset ovat ennalta tehtyjä, ja niihin on nopea vastata joko matkapuhelimella tai tietokoneella. 

Hyödyt ?

eTaitavan avulla työssäoppimisen ohjaamisesta tulee säännöllistä ja tehokasta - enää opettajan ei tarvitse onkia tietoa jokaiselta opiskelijalta erikseen, vaan työajan voi käyttää opiskelijoiden ohjaamiseen heidän itse antamansa vastaustiedon perusteella. Sovellus motivoi opiskelijaa ja opettaa itsearviointia. Lisäksi eTaitavan avulla saadaan helposti kerättyä opiskelijalle työssäoppimisen päiväkirja ja portfolio.

Tavoite ?

Ohjelman tavoite on helpottaa opettajan työtä oppilaidensa työssäoppimisen sujumisen seuraamisessa, sekä opiskelijan työssäoppimisjaksolla mahdollisesti ilmenevien ongelmien ratkaisussa.

Sisältö ?

Opettaja pystyy itse laatimaan kysymykset ja muut sisällöt kyselyihin, joihin oppilaat vastaavat joko Internetissä tai omilla matkapuhelimillaan. Oppilaiden vastaukset ja näistä ohjelman kokoamat raportit näkyvät opettajalla reaaliajassa.

Käyttö ja tietoturva ? 

Ohjelmistoa käytetään sekä matkapuhelimen että www-sivujen välityksellä. Sekä matkapuhelimessa että www-puolella olevat käyttäjäkohtaiset salasanat huolehtivat järjestelmän turvallisuudesta.